Algemeen: wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zet de gratis warmte uit de natuur om in warmte voor uw centrale verwarming en sanitair warm water.

Met een warmtepomp hergebruikt u gewoon de gratis warmte uit de grond, het water of de lucht.

Tot 3/4 van de warmte die een warmtepomp produceert is gratis.

    • Een warmtepomp rendeert het best in combinatie met een groot warmteafgiftesysteem zoals vloer- of muurverwarming, die op lage temperatuur werken. Eventueel ook convectoren op lage temperatuur.

 

    • Bij een nieuwbouwwoning is een warmtepomp zeer interessant.

 

  • Bij een bestaande woning is een warmtepomp geschikt, op voorwaarde dat u uw woning grondig isoleert en de ventilatieverliezen beperkt. Bij renovatie is een lucht-waterwarmtepomp vaak een optie.

 

 


 

Hoe werkt een zonne-energiesysteem?

De meeste zonne-energiesystemen verzorgen de warmwaterproductie, het is ook zo dat zelfs met zeer diffuus zonlicht een zeer hoge energieproductie plaatsvindt.

De zon verwarmt in de collector het absorbeeroppervlakte die, op zijn beurt de daarin aanwezige vloeistof opwarmt. Daar we te maken hebben met een drukloos systeem loopt de opgewarmde vloeistof automatisch naar de zonneboiler waar dan het sanitair water wordt opgewarmd. Dit gebeurt zo tot de gevraagde temperatuur in de boiler bereikt is.

In het geval er niet voldoende zonne-energie beschikbaar is, kan er bijverwarmd worden door de naaststaande of-hangende ketel, onafhankelijk van het feit of het een gas- of een stookolieketel is.

 

 

Wij zijn gecertificeerd installateur voor het plaatsen van warmtepompen en zonneboilers.